Lövbiffsgryta. 4 port. 2 tsk margarin400 g lövbiff12 hela färska chaminjoner1 liten gul lök1 tsk paprikapulver1 msk vetemjöl1 dl kycklingbuljong4 msk tomatpurésalt och peppar2 dl gräddfilSmält matfettet i en stekpanna
En av mina ambitioner är att laga dagens lunch dagen innan för att det är så bekvämt att bara gå hem och värma maten och sätta sig för att äta i lugn och ro tillsammans med sambon som har lunch samtidigt
Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. När jag steker kotletter, så steker jag dem i smör i ett par minuter på varje sida och krydda med salt, peppar och lite grillkrydda, därefter lägger jag in dem i ugnen på 200 grader medans potatisen kokar
Äntligen. Vi har tänkt göra den här rätten ända sedan i torsdags eller när det nu var, men det har blivit annat så idag fick det äntligen bli ugnsrostade grönsaker i ugn, benfria fläskkotletter och mammas fantastiska vitlökssås
1. Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en kastull och koka upp. 2. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt cornflakes, vaniljsocker och riven kokos
Lika mycket som det här är en god middag så är det också ett test av hur plana dina långpannor är. Om du – som jag – har en lite sliten långpanna som slagit sig, kan du räkna med att den tunna ugnspannkakan kanske blir lite väl tunn på sina ställen