Strimlad biff i krämig rödvinssås. Det blev ravioli med fyllning av svamp och till det lagade jag till en sås med hängmörad biff från Hälsingestintan som fick simma i rödvin och grädde
)Det finns fantastiskt många bloggar med diverse olika recept. Krydda med salt och svartpeppar. Jag kryddade inte med salt och svartpeppar, tyckte att smaken blev mycket smakrik ändå
4 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 2 msk sesamfrö 2 morötter 1 liten purjolök 250 ml teriyakisås 1 dl vatten 150 g sockerärtor 1 litet isbergssalladshuvud Till servering ris Lägg till i inköpslistan
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Garnera medstrimlad purjo eller salladslök och servera med ris och eventuellt broccoli. Crock Pot är utmärkt till så mycket mer, som den här härliga strimlade biffen, som påminner om de härliga rätter du kan få på en mongolisk restaurang
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Pensla svamparna runt om med smält smör, lägg med den håliga sidan uppåt i en ugnsform. Blanda ricotta, parmesan, citronzest, persillade, salt och peppar i en skål och fyll svamparna med blandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.