sojo

sojo

  • 10 Recept
Stekt gösfilé med vit sparris

Stekt gösfilé med vit sparris

Koka sparrisen i saltat vatten i cirka 7 minuter. Salta och peppra gösfiléerna och stek dem i matolja på hög värme på skinnsidan i 2 minuter och sedan 1 minut på köttsidan
Halstrad röding med örtpotatis

Halstrad röding med örtpotatis

Romsås. Blanda crème fraiche, majonnäs, dill, laxrom och citronsaft, krydda med salt och peppar. Ställt svalt till servering
Fisk med tomat

Fisk med tomat

1 paket fryst. 1fisk, 400 g. 1Salt och peppar. 11 liten röd lök
Lyxig fiskgratäng

Lyxig fiskgratäng

Rulla varje fiskfilé runt en sparris. Lägg i en smord form och häll över limesaften. Krydda med salt. Smält matfett i en kastrull
Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Italiensk fisk med kapris- och citronsås

2 pers. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja
Gratinerat baconmos med lammfilé

Gratinerat baconmos med lammfilé

Om man ska sammanfatta denna rätt med ett ord så skulle jag säga “fantastisk”. Det gratinerade moset med smak av bacon och parmesanost gifter sig otroligt bra med köttet och såsen – vill man ta måltiden till ytterligare en nivå gör man egen bearnaisesås också
Västerbottenspaj

Västerbottenspaj

Passar på buffébordet, varm eller kall, exempelvis tillsammans med rökt lax. Pajen kan också serveras som förrätt tillsammans med lite löjrom, hackad rödlök och en klick crème fraiche
Skärgårdssill - Recept | Arla

Skärgårdssill - Recept | Arla

Häll av sillen och skölj i kallt vatten. Skär sillen i ca 1 cm tjocka bitar. Blanda samman övriga ingredienser i en bunke