4-6 PORTNÖDVÄNDIGHETER2 msk olivolja1 gul lök1 vitlöksklyfta1 bit torkad chili med kärnor1-2 msk färsk timjan1 pkt fryst basilika (30 g) eller en kruka färsk4-6 soltorkade tomater2-3 nypor socker1 skvätt vitvinsvinäger3 buljongtärningar, höns eller grönsaks (jag använde 2 höns och 1 grönsaks)1-2 msk tomatpuré2 burkar hela tomater av god kvalitet1 burk krossade tomater av god kvalitet3 dl vatten2,5 dl grädde (jag använde mellangrädde)nymald svartpepparGÖR SÅ HÄRHacka lök, vitlök, chili, örter och soltorkade tomater
Tomatsoppa. Fräs lök och vitlök i olivolja ett par minuter i en gryta. utan att det tar färg. Tillsätt tomater, vatten och fond och krydda med salt, peppar, basilika och eventuellt socker beroende på hur söta tomaterna är
Förra helgen hade vi lite kalas för lillprinsen här hemma. Det är nåt speciellt när man får se dem och deras ögon glittrar när paket efter paket räcks fram till dem