Hej. Här är en soppa jag gjort några gånger nu, efter ett recept från Jennys Matblogg. Vi åt den här i veckan igen, det har ju känts lite höstigt med hurvigt väder
Tycker det är svårt att hitta fiskrätter som barnen gillar. Eller som även vi vuxna gillar. Men igår testade jag ett recept som gick hem hos såväl liten som stor
1 gul lök3 msk mjöl4 dl mjölk1 hönsbuljongtärning100 g philadelphiaostca 200 g strimlad rökt skinka / alt kasslersalt, pepparFinhacka löken och mjukfräs i lite smör
Chili con carne på bara 15 minuter. Ja, det är sant. Ett par minuter hackande, ett par minuter att plocka fram allt, fem minuter stekande och fem minuter puttrande i grytan
Yakiniku är ett japanskt sätt att tillaga kött och grönsaker. Det här är en förenklad variant som består av tunnt skivat kött som får gotta till sig i en japansk marinad och sedan stekas hastigt i olja några minuter i en stekpanna eller wok
Yakiniku med morötter och sesamfrön. Happy friday allesammans. Jag tog helg för mer än 2 timmar sedan redan, och det känns alldeles fantastiskt skönt och välbehövligt kan ni tro
Måndag, ny vecka och nya möjligheter. eller. Har varit på möte på försäkringskassan i hopp om att få lite klarhet i vad jag ska till att börja göra nu när min sjukskrivning går ut
Mjuk pepparkaka. Välkommen fredag. Efterlängtad som vanligt. Visserligen jobbar jag denna helgen, med start ikväll/natt, men jag tycker likväl lika mycket om fredagar ändå ska ni veta
Det som är bra att tänka på när man gör biffar eller köttbullar av älg är att det är ett mycket magert kött och kan lätt bli lite torr så ett tips är att inte använda så mycket ströbröd i smeten samt lägg i lite grädde (mjölk går väl också bra men hallå… gissa vad som blir bäst