Man börjar svartbrödsbaket 2 dagar före utbakning och gräddning. 2 l surmjölk eller kärnmjölk (1,5 l filmjölk och 0,5 l lättmjölk)3 dl sirap3 dl farinsocker1 kg rågmjöl3 dl malt2 tsk salt50 g jäst2 kg vetemjölkaffesirapsblandning, lika delar av varjeSur- eller kärnmjölk är svårt att få tag på i Sverige
Skär svartbrödet i tunna skivor, lägg en skiva smakrik ost ovanpå och njut. DAG ett. Kör filmjölk, sirap, farinsocker, malt, salt och 1 ½ kg rågmjöl i hushållsassistenten till en lös deg
Ett bröd som jag har bakat till just Midsommar de senaste åren är "Åländskt brännvinsbröd med gojibär" (jag utesluter dock brännvinet) som har en härlig smak av kummin och kryddpeppar, två av mina favoritkryddor då det kommer till bröd
Ett bröd som jag har bakat till just Midsommar de senaste åren är "Åländskt brännvinsbröd med gojibär" (jag utesluter dock brännvinet) som har en härlig smak av kummin och kryddpeppar, två av mina favoritkryddor då det kommer till bröd
Med smak av Åländsk sommar. 14 juli 2012. -. Allt för sällan hittar man ärtskidor med söta gröna ärtor i butikerna hemma i Sverige men här på Åland hittade jag en stor binge i affären
Kavring, åländsktsvartbröd eller varför inte toastbröd – det finns inget rätt eller fel. Det är ett återkommande bekymmer att klura ut vad vi ska bjuda på när vi har gäster
200 g kavring, svartbröd eller dyl. Relaterade 4 gelatinblad 200 g kavring, svartbröd eller dyl. Det här är den perfekta förrätten eller en liten salt bit till en buffé, som med fördel kan göras dagen innan
Béarnaisesås (nästan á la Mat Tina)2 små lökar2 tsk torkad dragon1/2 dl honung- och äppelvinäger3 msk vatten3 äggulor300 g smör1/4 dl bladpersiljapeppar och citronolja för stekningSkala och hacka löken fint, jag tog vanlig "närproducerad" Åländsk lök istället för schalottenlök
Eftersom hittarecept. se har problem med att många recept försvunnit , inte bara från min blogg, så kommer jag att reprisera några av de blogginlägg som tidigare hört till de mest klickade
Gör chevréröran först. Mosa osten och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och låt stå i kylen i ca 2 timmar innan servering
För fem personer5 skivor Åländsktsvartbröd (eller liknande mörkt osötat bröd)125 g chevréFlytande honung att ringla överst15 valnötshalvorSvartpepparHavssaltDela bröden på mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.