9 st lasagneplattor. 11-2 st gula lökar ca 1 msk (eller mer) smör eller olja att steka i 400-500 g nötfärs 400 g krossade tomater 2 msk tomatpuré 1 st köttbuljongtärning eller 1 st grönsaksbuljongtärning 1 tsk basilika 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ev
Till musselkoket. 1 kg blåmusslor. 2 dl vitt vin, 1 hackad schalottenlök eller ½ gul lök (ber på hur stor den är), 1 stor vitlöksklyfta hackad + persilja i den mängd du vill ha
Champinjongratinerade kotletter. Hej i vårvärmen. Våren är kommen hopp tralala la. Ja, som ni nog gissat är jag mer än överlyckling över att våren är på väg med besked, och jag har nu officiellt lagt undan både vinterjackan och vinterskorna
Dags för en klassiker inom det Amerikansk-Italienska köket. Hade det handlat om klassik Italiensk mat så hade det inte serverats någon spagetti till utan på sin höjd en brödbit och hade troligen varit secundo piatto