11-2 st
gula lökar ca 1 msk (eller mer) smör eller olja att steka i 400-500 g nötfärs 400 g krossade tomater 2 msk tomatpuré 1 st köttbuljongtärning eller 1 st grönsaksbuljongtärning 1 tsk basilika 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ev. ca 0,5 tsk chilipeppar eller chili explosion
14 msk
vetemjöl 7 dl mjölk ca 2 dl (ca 70 g) riven ost ca 0,5-1 tsk salt
1 ca
1 dl (ca 30 g) riven ost
11-2 st
gula lökar ca 1 msk (eller mer) smör eller olja att steka i 400-500 g nötfärs
1400 g
krossade tomater 2 msk tomatpuré 1 st köttbuljongtärning eller 1 st grönsaksbuljongtärning 1 tsk basilika ev. ca 0,5 tsk chilipeppar eller chili explosion
Lasagne är ju sååå gott och därför har jag gjort ett eget recept som är viktväktaranpassat. Det är ju klart att en lasagne med massa god ost slår det mesta, men vill man dra ner på kalorierna måste man dra ner på osten
Många har testat Jamie Olivers lasagne med crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten
Jaha, ännu en vegetarisk lasagne. 1-2 frp lasagneplattor. Kan det va intressant. Tänk att det kan det faktiskt för denna var – trots att ingredienserna inte är något utöver det vanliga – himla speciell och himla god
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Smörj en ugnssäker form och varva tomatsås, lasagneplattor, ostsås soltorkade tomater och oliver
Varva fyllningen med lasagneplattor i en ugnsfast form. Lasagneplattor. Strö riven ost över lasagnen och ställ sedan in den i ugnen, 225 grader i 20 minuter
LasagneTa en något djupare ugnsform och lägg ett lager plattor i botten. Fortsätt tills alla plattor är slut och avsluta lasagnen med ett sista lager av köttfärssås, bechamelsås samt ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.