Det är alltid roligt att prova nya saker, den här gången blev det en ny variant på rabarberpaj. Det är nämligen kladdkaka i bottnen Du hittar mitt smarriga recept nedan Nästa gång ska jag prova med vit choklad, spännande Rabarber är ju bara för gott
Jag har läst lite överallt om att man bör baka någonting nu under slutet av graviditeten för att ha fika i frysen när folk kommer och ska kika på bebisen
Onsdagar är ju perfekta bakdagar så man kan förbereda inför helgen, och kakan jag tänkte bjuda er på idag gör sig ypperligt efter någon dag i kylskåpet, så den passar perfekt att baka redan idag
En enda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Foto. Johannes WätterbäckEn härligt krämig efterätt smaksatt med blåbärs eller lingonpulver. Byter du ut sockret mot steviaströ hamnar den dessutom i kategorin LCHF efterätter
Som ni kanske har märkt här så har recepten lyst med sin frånvaro - jag är helt enkelt inne i en sån extrem "torrperiod" just nu och har ingen inspiration alls till att laga någon mat
Häll över choklad ganachen och ställ tillbaka den i frysen i 30-40 minuter. Efter många timmars experiment fick jag ÄNTLIGEN till den perfekta no-bake cheesecaken, ett av mina bästa verk jag gjort Frozen Ballerina Cheesecake
På lördagens loppis hade alla som hade ett bord med sig hembakat, som vi sen bjöd våra besökare på. Jag bakade två olika saker, varav denna jordgubbskaka var en av dem
Häll sedan tillbaka hela äggsmeten i kastrullen och värm upp under upprörning. Men för att det inte skulle kännas så sorligt att vara kvar på kontoret (egentligen är det inte alls sorgligt - det är jätteskönt) så bestämde jag mig för att baka en kaka och ta med till oss resterande 10 procent
En ny favorit. Och det är ju inte varje dag, för jag blir ju sällan riktigt nöjd. Men den här gången så. Ny typ av kaka som kombinerar två av mina favoriter, blåbär och mazarin
ca 30 st300 g smör2 1/4 dl strösocker21/2 dl brun farin2 ägg3 tsk vaniljsocker7 1/2 dl vetemjöl1 tsk salt1 tsk bikarbonat4 msk kakao200 g vit chokladGÖR SÅ HÄR
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak