Lussekatter. När jag ändå hade en dag ledigt passade jag på att baka. Först skulle det varit till morfar men eftersom min man typ hinner äta upp alla innan de kommit till morfar så fick jag göra dubbel sats haha
1. Smula jästen i en bunke. 2. Värm mjölken till fingervarmt, 37 g. 3. Häll i mjölken i bunken och vispa, knäck i ägget, kardemumma, salt, socker och vispa
Pensla brödet med lite saltvatten de sista minuterna för att få en god och krispig skorpa. Låt det gräddade brödet kallna under bakduk och skär sedan i bitar
Kväll. 4 dl vatten knappt 37 grader12 g jäst1,5 tsk salt1 msk flytande honung3 dl rågmjöl4,5 dl vetemjölRör ut jästen i vattnet och blanda ner övriga ingredienser
Jag tycker det är fantastiskt roligt att baka bröd. Jag är verkligen ingen brödsnobb, som tvunget måste baka avancerade grejer med mängder av ovanliga ingredienser, utan jag bakar det jag tycker verkar gott och som jag blir sugen på att testa