Bröd

Bröd

  • 12 Recept
Lussekatter

Lussekatter

Lussekatter. När jag ändå hade en dag ledigt passade jag på att baka. Först skulle det varit till morfar men eftersom min man typ hinner äta upp alla innan de kommit till morfar så fick jag göra dubbel sats haha
Bullar med vaniljsmör

Bullar med vaniljsmör

Ca 40 st. 50 g jäst för söta degar. 4 dl mjölk. 150 g smör. 1 msk stött kardemumma. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj
Kardemumma bullar

Kardemumma bullar

Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga. Saftiga och goda precis som bullar ska vara. Smälter i munnen
Kanel bullar

Kanel bullar

1. Smula jästen i en bunke. 2. Värm mjölken till fingervarmt, 37 g. 3. Häll i mjölken i bunken och vispa, knäck i ägget, kardemumma, salt, socker och vispa
Hej! och Rågkringlor

Hej! och Rågkringlor

Hej. och Rågkringlor. Publicerat 2014-10-24 15. 44. 11 i. Bakat,. Mellanmål. Det här blir mitt första inlägg på bloggen
Kringlor

Kringlor

Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på kringlor. Dom är otroligt lätta att göra och smakar väldigt gott
Morotsbröd med honung och valnötter

Morotsbröd med honung och valnötter

Pensla brödet med lite saltvatten de sista minuterna för att få en god och krispig skorpa. Låt det gräddade brödet kallna under bakduk och skär sedan i bitar
Nattjästa frallor

Nattjästa frallor

Kväll. 4 dl vatten knappt 37 grader12 g jäst1,5 tsk salt1 msk flytande honung3 dl rågmjöl4,5 dl vetemjölRör ut jästen i vattnet och blanda ner övriga ingredienser
Snabba frallor

Snabba frallor

Jag älskar nybakt bröd. Eller nästan allt bröd. Bröd. 29 Aug. 06. 49. Snabba frallor. 0kommentarer. Smörgåsar är ju såååå gott
Frallor

Frallor

matbröd. matbröd. 22 Feb. 13. Twitter. Facebook. Frallor. 0kommentarer. Idag tänkte jag köra en bakardag. Ledig måndag och lite rastlös
Råg frallor

Råg frallor

50 g jäst5 dl ljummet vatten1 msk olivolja1 msk rapsolja1 tsk brödkryddor1 msk sirap1 tsk salt½ dl linfrön12 dl rågsikt1 ägg till pensling och vallmofrön till "topping". 1 tsk brödkryddor
Mjuka frallor

Mjuka frallor

Jag tycker det är fantastiskt roligt att baka bröd. Jag är verkligen ingen brödsnobb, som tvunget måste baka avancerade grejer med mängder av ovanliga ingredienser, utan jag bakar det jag tycker verkar gott och som jag blir sugen på att testa