Biffarna fyllda med len mozarellaost, ljuvlig smak av basilika och tomat serverade jag enkelt i krispiga salladsblad med en färgsprakande uppläggning av tomathack, rödlök, kapris och en kall röra på creme fraiche medsoltorkadetomater
Att fylla biffarmed något smarrigt är verkligen en hit. Forma hälften av färsen till fyra biffar. Börja med att göra en sats köttfärs enligt grundreceptet
Grovhacka sedan oliver, soltorkadetomater och fetaosten. Servera med t ex ris och en god tomatsås. Forma smeten till 12 pannbiffar och stek på svag värme (annars kladdar osten) i stekpanna. 5 soltorkadetomater
Igår till middag blev det biffar fyllda med fetaost och soltorkadetomater. Vid sidan hade jag stekt potatis (skär potatis i tunna mindre skivor och stek i smör tills den får en gyllen färg och krydda med exempelvis salt och peppar), sallad och chillibea men hade gärna velat äta det med ris och tzatziki, får bli nästa gång
servera med en god sallad och sås/dressing. Soltorkadetomater. Forma sedan till biffar ca 150 g/st. Hacka allt väldigt litet, (alternativ kör det i matberedare) När alla tillbehör är finhackat/malet, blanda ihop allt väldigt noga
Vi brukar göra biffar antingen på blandfärs eller nötfärs med hackad mozarella, hackade soltorkadetomater, de som ligger i oljelag, lite spad från tomaterna, salt peppar & timjan eller persilja eller basilika eller ngn annan krydda, helst färsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.