1. Fräs morötter och lök i olja i någon minut. Tillsätt allt utom halloumi och vita bönor. Låt det stå och puttra i tills linserna är klara, ca 15–20 minuter
Mustig gryta som värmer gott. Behövs inget kött. Receptet kommer från Bonniers Kokbok. Tror jag ska dra på lite mer på kryddningen nästa gång, med lite mer vitlök
Ett recept ur boken Nya Annas Mat. Blev positivt överraskad över hur god denna soppan va, tänker jag efter så är det nog den godaste linssoppan jag har ätit
Den här smarriga rätten lagade vi till i helgen och den blev så himla god. Ni måste prova. Att rimma torsken gör att den blir fastare och även får en godare smak
Ingredienser Portioner. 4 1 kruka persilja 65 g babyspenat 4 port couscous 250 g miniplommontomater salt och svartpeppar 1/2 citron Till servering yoghurt smaksatt med vitlök Lägg till i inköpslistan
För första gången gjorde jag rårakor, och det till förrätt på nyårsafton. Som topping blandade jag till en röra med lax, ägg, crème fraiche och färskost, salt och peppar
Underbart krämig. Vegetarisk lasagne med kryddig, god sås på röda linser och grönsaker. Fantastiskt bra att göra i förväg till ett kalas eller bara för att göra många lunchlådor
Chili con carne kom jag i kontakt med under det tidiga 70-talet, det var då bland det mest exotiska och kryddstarka man kunde servera, därefter kom tacos, thailändsk och etiopisk mat, vilken är betydligt mer kryddstark