Mustig gryta som värmer gott. Behövs inget kött. Receptet kommer från Bonniers Kokbok. Tror jag ska dra på lite mer på kryddningen nästa gång, med lite mer vitlök
Lägg linserna i blöt över natten eller i minst 3-4 timmar. Fräs löken mjuk i oljan i en stor kastrull. Löken ska bara bli mjuk och glansig, den ska inte ta färg
Blanda ner kycklingen och löken i linssoppan och låt koka ytterligare 10-15 minuter. Linssoppa2 l vatten 1,5 msk kycklingfond 3 dl röda linser 0,5 gul lök 1 msk rapsolja 1 kycklingfilé 1 msk tomatpuré 3 tsk salt peppar 2 tsk cayennepeppar
Vi testar också att göra köttfärssås med extra mycket grönsaker i och använder även linserna i en mustiglinssoppa med rotfrukter som värmer gott i kylan
Vill du prova på en irakisk variant av linssoppa kan du göra det här. Vi ÄLSKAR röda linser. Det är så himla gott att göra soppa på av det och med bara några få kryddförändringar blir det ändå stor variation mellan sopporna
Det var en mustig köttgryta som stod på menyn idag. Jag förberedde den redan igår, så den kunde stå och puttra i lugn och ro tills köttet blev riktigt mört
Jag vet att det finns iallafall två recept på linssoppa här på bloggen och idag kommer ett tredje. Till skillnad från de andra så är det kokosmjölk som sätter en stor smakprägel på detta recept och jag var först lite skeptisk eftersom jag är van vid en annan smak vid linssoppa men sedan tyckte jag att den var såå god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.