Det här är Skogaholms recept som de själva gav ut för många år sedan i en tidning för hemmabagare. Väldigt kul tycker jag och smaken påminner helt klart om skogaholmlimpan
Jag tycker det är fantastiskt roligt att baka bröd. Jag är verkligen ingen brödsnobb, som tvunget måste baka avancerade grejer med mängder av ovanliga ingredienser, utan jag bakar det jag tycker verkar gott och som jag blir sugen på att testa
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Super goda bröd som min kitchen aid hjälpe mig snurra ihop. ) Bäst till frukost. Jäste bara 1 gång. (förutom plåt 2 som fick vänta lite)ca 12 st25 g jäst3 dl ljummen mjölk2 msk honung2 msk rapsolja½ krm kardemumma½ tsk salt3 dl siktat dinkelmjöl( ej fullkorn)VetemjölLös jästen i mjölken
Det är få saker som är så gott som scones. Förra helgen snodde vi ihop scones på morgonen och det är något visst när de kommer ut, rykande heta, ur ugnen och när man sen bryter upp dem och den här fantastiska smördoften slår emot en
Ta ut brödet och skär, klipp eller bryt det i portionsbitar när brödet nästan torkat helt. När brödet har torkat, stäng av ugnen och låt stå en liten stund på eftervärmen, håll ugnsluckan öppen lite
Forma till limpor och lägg i en brödformar med bakplåtspapper eller i brödkorgar. Om du inte har en brödkorg kan du lägga en ren kökshandduk i en sil, mjöla duken ordentligt och lägg i degen som du format till en limpa
Jag var sugen på att göra en lyxfrukost/brunch idag, men hade i princip inget hemma så det blev till att åka till Ica Kvantum och storhandla (kommer lägga upp hur en storhandling för mig kan se ut under veckan), följt av bakande och test av ett nytt brödrecept