Slå över grädde och i med fiskbuljongtärning, citronskal och saft. 1,25 fiskbuljongtärning. 1,25 fiskbuljongtärning skalet och lite av saften från 0,5 liten citron
Ånga eller baka fisken i en ugnsfast form mitt i ugnen. Recept ur Myllimäkis kokbok "Fisk & Skaldjur". Torsk med ägg, räkor, pepparrot och brynt smör (4 portioner)
Gör fisken så här. Vänd fisken först i mjölet och sen i ägget och tillsist i ströbrödet. Genom att vända fisken först i mjölet innan den vänds i ägget och i ströbrödet så blir paneringen hårdare och ramlar inte bort lika lätt när man steker
2 msk fisk- eller skaldjursfond. Den här räkgrytan gjorde vi förra helgen. Tror att den chilin jag tog var riktigt stark (den var liten och jag tog bort alla frön) för det behövdes en klick svalkande crème fraîche till
Här går det förstås bra med både färsk fisk, men jag hade fryst koljablock i frysen. Börja med att skala och dela morötterna i lagom långa fyrkantiga stavar, lika långa som du kommer att dela fisken i portionsbitar, ska täcka botten på fiskblocket vid serveringen
Den här fiskrätten är inte särskilt märkvärdig i sig, men såsen gott folk. Själva fisken ugnsbakas bara med lite flingsaft och pressad lime på låg ugnsvärme
Det måste präglat mig mer än jag trott, för när jag nämnde det för Daniel när vi åt fisk med mandel till middag i förra veckan sa han att ‘jag vet älskling, du brukar berätta om det’, med en ton i rösten som antydde att det är det första jag berättar för någon jag nyss träffat