Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper eller smörj och bröa. Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Köttfärslimpa måste vara det enklaste man kan göra av en förpackning nötfärs skulle jag vilja påstå. Bara att fräsa lite lök, blanda ihop ingredienser, klappa smeten tills den antagit en avlång rundad form och så in i ugnen
Hej alla monsterdiggare nu var det ett tag sedan jag skrev igen och det beror på det jag skrivit om innan att jag mår lite upp och ner men äter och lagar mat gör man ju ändå
Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Hacka under tiden löken och fräs den i lite olja. Pressa i vitlöksklyftorna och den hackade gröna chilin och låt fräsa med en stund
Det här kalasade jag på i fredags framför handbollsmatchen mellan Sverige och Frankrike. I stället för det klassiska fredagsmyset à la tacos blev det en smarrig omelett med tacoköttfärs och ett krämigt täcke ovanpå, som jag åt tillsammans med de vanliga tacotillbehören
För att fira nationaldagen bjöds det på enkel men supergod fika, en riktig kaloribomb. Socker, smör, sirap och grädde…i en sagolik symfoni som smakar goda rabarber och med ett pajtäcke som smakar knäck
God morgon,. Hoppas att söndagen börjat på bästa sätt. Här är det redan full fix inför eftermiddagen då vi får trevliga gäster på besök, de ska få agera smakpanel på ett par nya rätter jag vill testa inför ett galej i sommar
Krämig kycklingpaj med fetaost och rosmarin. Jag har varit så sugen på att göra en paj länge nu, så ikväll tog jag tag i saken och lyckades göra en paj som blev helt underbar
Ikväll ska vi ut och äta på en av mina favorit restauranger. Denna vecka har jag haft fullt upp med annat och har inte haft så mycket tid för att blogga