Den blir smakrik, matig och fräsch. 2 tomater. En nyttig libanesisk sallad med fantastiska smaker. Gröna linser som får marineras i en syrlig vitlöksmarinad tillsammans med mynta och persilja
10 st små smördegsplattor (finns i frysdisken i de flesta mataffärer). Ca 5-6 soltorkade tomater (kan uteslutas eller bytas ut mot tex champinjoner). 10 st små smördegsplattor (finns i frysdisken i de flesta mataffärer). 150 fetaost Ca 5-6 soltorkade tomater (kan uteslutas eller bytas ut mot tex champinjoner)
Häll sedan över tomatsåsen och stek under omrörning. 3 stora mogna tomater eller 1 burk krossad tomat. 1 msk tomatpuré (om du använder färska tomater). 3 stora mogna tomater eller. 1 burk krossad tomat. 1 msk tomatpuré (om du använder färska tomater)
Det är en matig och mättande sallad och blir en perfekt lunch tillsammans med en klick yoghurt. Blanda i olivolja, tomatpuré, paprikapuré, salt, peppar, chilipeppar, mynta, citron och spiskummin i bulgurn, rör om så allting blandas ordentligt
Riv morötterna och vitlöksklyftorna och låt dessa samt oregano fräsa med någon minut innan du häller på krossade tomater, vatten, vin, fond och eventuell grädde