Eftersom kockan i familjen är krasslig blev det thaimat per take away igår. M tog kyckling i röd curry och för mig blev det en väldigt enkel rätt med stekt ris, kyckling och ägg
Jag har den senaste tiden börjat inkorporera färsk chili i många av våra rätter. Och jag brukar vara duktig på att provsmaka chilin innan den landar i maten, då styrkan varierar enormt och mängden får styras därefter
Hetta upp en stekpanna med smöret och vitlök. Lägg i räkorna och stek dem ett par minuter. Tillsätt rödlöken, morötterna, majskorn, ärtorna, tomater och äggen
Värm upp en stekpanna med oljan, vitlöken och chili. Lägg i äggen och stek 1 minut. Tillsätt kokt ris, salladslöken, ostronsåsen, sojan, sockret och stek dem 2-3 minuter
Wok är både snabbt och gott. Det går även att variera i oändlighet. Detta är vad som närmast kan beskrivas som min standardwok, sen kan man addera, ta bort och byta ut hur man vill
Det är är en av mina grönsaksfavoriter och oyster såsen är pricken över i. et. 4 port0,5 zucchini0,5 purjolök0,5 röd paprika1 gul lök4 stora champinjoner2 vitlöksklyftor1-2 msk oyster sauceGör såhär
Skiva vitlöken och bryn tillsammans med svart peppar och lagerbladen i oljan tills den börjar svettas lite och tillsätt köttet och bryn tills den fått färg
Goḱväll. Snart är helgen över. igen. Och ny kula i morgon. Tänkte tipsa om en god fläskfilérätt. Ofta köper vi jordnötssås när vi beställer kinamat och det är ju supergott
Som ni märkt har jag alldeles snöat in på det här med asiatisk mat och då framförallt kinesiskt. Jag har med tiden lärt mig mer och mer och hittat olika knep för att göra maten ännu bättre