300 g risnudlar (breda) 8 klyfta vitlök (mycket men gott. ) 3 röda chilifrukter (mindre om du inte vill ha så mycket hetta) 300 g kycklinglårfilé neutral matolja, att steka i 4 salladslökar 1 broccoli (liten) 1 dl ostronsås 2 msk fisksås 1 msk kinesisk soja, eller thailändsk 1 msk strösocker 2 dl thaibasilika (eller holy basil)
Ett av mina favoritländer med spännande mat är Japan, så japanskt matlagning (och kultur) är troligtvis ett inslag som kommer dyka upp i den här bloggen ganska ofta, eftersom jag tycker om att laga japansk mat
Innan jag hörde från min svenska vän, trodde jag att köttbullar är bara vanliga maträtt som man kan hitta överallt i världen, trott att det finns skillnader
Mina kinesiska värdar på forskningsinstitutet ISSAS var oerhört gästfria, och gjorde sitt bästa för att tillmötesgå mina och min samarbetspartners önskningar om vegan- respektive vegetarisk mat
Vi har verkligen fastnat för det Asiatiska köket, det är så galet god och fräsch mat och hur kul som helst att göra, vi kollar olika tillagningssätt på youtub, sen testar vi och tränar för det är inte helt lätt i början att vika en dumpling och det finns så många olika vikningar att öva på, gillar ni oxå Asiatisk mat men bara köper färdigt för att det ser krångligt ut så rekomenderar vi er att prova göra själv, det är lite krångligt i början men man lär sig snabbt och än en gång, det blir sååååå mycket godare
Måndag idag och ledig dag eftersom jag jobbat i helgen. Idag visar termometern endast -15 grader, men det blir en innedag ändå tror jag, har nämligen planerat att städa huset
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
Jag har länge varit nyfiken på den amerikanska varianten av makaronipudding. Trots det har jag inte beställt den de gånger jag varit i USA, så huruvida rätten jag presenterar idag påminner ens det minsta om originalet, har jag ingen aning om