Biff med bambuskott
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g ryggbiff eller entrecôte
  • 14 msk rapsolja (2+2)
  • 11 msk riven ingefära
  • 11/2 dl japansk soja
  • 13 vitlöksklyftor
  • 11 purjolök
  • 11 schalottenlök
  • 14 champinjoner
  • 12 små burkar bambuskott, à 227 g
  • 11 dl hoisinsås
  • 11 dl ostronsås
  • 12 msk japansk soja
  • 11 tsk worcestershiresås
  • 13 dl mörk oxbuljong av tärning
  • 11 msk majsstärkelse + ½ dl vatten
  • 1 svartpeppar
  • 1 kokt jasminris
  • 1 strimlad isbergssallad och morötter
Skär köttet i tunna strimlor. Skala och riv ingefäran. Blanda kött, ingefära och soja i en rostfri bunke. Låt köttet marineras i minst 2 timmar i kylen, gärna längre.
  • 1 Låt köttet bli rumstempererat. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Hetta upp en stekpanna med 2 matskedar rapsolja. Stek kött och vitlök under omrörning, tills köttet får färg. Lägg över i en traktörpanna.
  • 1 Snitta på längden, skölj och skär purjolöken i skivor. Skala och skär schalottenlöken i tunna klyftor. Ansa och skiva champinjonerna. Skölj bambuskotten i en sil med kokande vatten, låt de rinna av. Fräs purjolök, schalottenlök och champinjoner i en stekpanna med 2 matskedar rapsolja, tillsammans med bambuskott under omrörning, cirka 3 minuter. Blanda ner i pannan med köttet.
  • 1 Tillsätt hoisinsås, ostronsås, soja, worcestershiresås och buljong. Koka upp och låt sjuda, cirka 5 minuter. Red av grytan med majsstärkelse utrört i vatten. Rör om och låt grytan sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med peppar. Servera med kokt jasminris och sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.