1 strimlad
isbergssallad och morötter Skär köttet i tunna strimlor. Skala och riv ingefäran. Blanda kött, ingefära och soja i en rostfri bunke. Låt köttet marineras i minst 2 timmar i kylen, gärna längre.
1 Låt
köttet bli rumstempererat. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Hetta upp en stekpanna med 2 matskedar rapsolja. Stek kött och vitlök under omrörning, tills köttet får färg. Lägg över i en traktörpanna.
1 Snitta
på längden, skölj och skär purjolöken i skivor. Skala och skär schalottenlöken i tunna klyftor. Ansa och skiva champinjonerna. Skölj bambuskotten i en sil med kokande vatten, låt de rinna av. Fräs purjolök, schalottenlök och champinjoner i en stekpanna med 2 matskedar rapsolja, tillsammans med bambuskott under omrörning, cirka 3 minuter. Blanda ner i pannan med köttet.
1 Tillsätt
hoisinsås, ostronsås, soja, worcestershiresås och buljong. Koka upp och låt sjuda, cirka 5 minuter. Red av grytan med majsstärkelse utrört i vatten. Rör om och låt grytan sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med peppar. Servera med kokt jasminris och sallad.
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Strimla biffen och fräs i omgångar i olja. I medbambuskott och ev champinjoner. I med köttet och slå över vatten, kalvfond, soja, sweet chili och muscovadosocker
Biffmedbambuskott är en av de mest omtyckta rätter i kinarestauranger. I en separat stekpanna steker du purjolök/lök, eventuellt champinjoner tillsammans medbambuskott under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.