Jag serverade den här goda chokladmoussen gjord på vit choklad i ganska små glas och så toppade jag den med passionsfrukt som bryter av fint mot den söta chokladen
För den som har idétorka vad gäller påskdessert kommer här ett kycklinggult förslag som kan tillfredsställa den allra mest svårflirtade gom - en vitoch fluffig chokladmousse som får sin gula färg och smak av saffran, som faktiskt inte julen har patent på som sin egen krydda
150 g vit choklad 1 äggula 2 dl grädde 4 msk mandelspån 1 dl BOB BARA BÄR & Frukt. 150 g vit choklad 1 äggula 2 dl grädde 4 msk mandelspån 1 dl BOB BARA BÄR & Frukt
Vispa ihop äggvita, socker och salt i en värmetålig skål över vattenbad. Bottnarna var smaksatta med vanilj och var även lite tjockare och kompaktare än de vanliga luftiga tårtbottnarna med endast ägg, socker och mjöl
Vitchokladmousse. Vispa ihop florsocker, äggvitaoch ättika. Ta fram glasen med moussen. Rör ihop och låt vila till sockret löst sig, rör lite då och då
Provade att göra vitchokladmoussemed grädde och passionsfrukt idag. Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse
Vit mjuk chokladmousse toppad med jordgubbar och yuzu curd. Jag valde att göra den vitachokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
1200 g vit choklad. 1några kvistar citronmelissSmält chokladen i vattenbad (lägg chokladen i bitar i liten skål, ställ skålen i en kastrull med småkokande vatten). 1Blanda den smälta chokladen med crème fraiche och citronskal. 1Vispa grädde och socker till det blivit riktigt fast
Marinaden är riktigt god att äta ihop medchokladmoussen så man kan om man vill hälla den över jordgubbarna ochchokladmoussen eller hälla den i en serveringsskål och låta de som vill ta av den
Nyårsefterrätten blev vitchokladmoussemed massor av hallon. Börja med att vispa grädden, vispa inte för hårt då du även ska vispa i den smälta chokladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.