Rostad lök och jordärtskocka med biff och kryddsmör 5 rödlökar 8 jordärtskockor, stora 350 g biff, ekologiskt gräsbeteskött 2 dl rött vin 1 msk koncentrerad kalvfond majsstärkelse, att reda med grovt salt, att ugnsbaka grönsakerna i olja, till stekning www.koket.se
Helgrillad fläskfilé med primörsallad och örtcremé Fläskfilé600 g fläskfilé 2 msk soja 1 msk kalvfond 1 msk flytande honung 0,5 dl rapsolja 1 tsk sambal oelek 1 vitlöksklyfta, pressad 1 tsk salt 1 krm svartpeppar www.koket.se
Salsicciaburgare med lufttorkad skinka och dijondressing Burgare250 g fläskfärs 150 g färsk salsicciakorv (av god kvalitet) 4-8 skivor lufttorkad skinka salt peppar www.koket.se
Örtfyllda kycklingrullader med tomat- och spenatsallad 8 kycklinglårfiléer med skinn flingsalt svartpeppar, nymald 0,5 citron, saften från 20-30 blad färsk salvia 20 späda kvistar färsk oregano www.koket.se