Tårtbotten. • Värm ugnen till 175 grader. • Vispa ägg och socker vitt och pösigt, det tar 5–7 minuter. • Blanda i potatismjöl och bakpulver och vispa någon minut till
Naturligt glutenfri och fantastiskt god är denna budapestrulle. Mandariner är min favoritfyllning men det går också bra att variera bakelsen med till exempel blåbär eller hallon i fyllningen
Snön yrde utanför fönstret (ja, i slutet på mars…) och det blåste kallt, då blev jag och äldsta dottern sugna på att baka bullar, vi hade ingen större lust att gå ut Kanelbullar är perfekt när barnen vill hjälpa till – de kan både knåda, kavla, pensla ägg och ströa pärlsocker
). Ute är det höstrusk, mörkt och ruggigt. Vad passar då bättre till kvällsmat om inte nybakade scones. Detta är premiär för mej vad gäller glutenfria scones
Det är extra viktigt när det gäller glutenfritt bröd, som nästan är omöjligt att få till lika luftigt och "mufsigt" (som min svägerska brukar säga) som ett vanligt bröd - såvida man inte vill använda en mix baserad på vetestärkelse
) Busenkla att göra. Snart är julen här. ). Finns det något som är mer passande än att baka lite julgodis. Nej exakt, så jag ville tipsa om wienernougat, något som jag inte gjorde förra julen, utan gjorde mest lite snöbollar, snickersbollar, cornflakesgodis och polkabräck
4-5 dl glutenfri mjölmix (I min är det Lailas blå). Blanda de torra ingredienserna (jag tog knappt 4,5 dl mjöl), och tillsätt det och vattnet i smeten. ) 4-5 dl glutenfri mjölmix (I min är det Lailas blå)
Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och vit choklad (ca 40 st). 2 kuvert (1 g) saffran. (spara ca 1 dl till utbakningen). Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och vit choklad (ca 40 st). 2 kuvert (1 g) saffran. (spara ca 1 dl till utbakningen)
Första advent närmar sig med stormsteg och äntligen får jag börja julbaka. Det är min första jul som glutenintolerant och det ska bli riktigt spännande att experimentera fram glutenfria recept på alla mina julfavoriter
(det momentet gjorde inte jag) Ta ut bullen ur formen om så önskas och skär av. 100-200 gram finriven mandelmassa (beror på hur många semlor du tänkt servera). stora, smorda muffinsformar på en plåt (jag använde M storlek med plats till 12 bullar, dom blev inte så höga men helt lagom tycker jag) Sätt in dem i ugnen och skvätt. stora, smorda muffinsformar på en plåt (jag använde M storlek med plats till 12 bullar, dom blev inte så höga men helt lagom tycker jag) Sätt in dem i ugnen och skvätt