4 äggvitor. 5 dl socker - ja, det stämmer. 1 tsk citronsaft. 1 msk jordgubbssylt. (röd karamellfärg). Vispa äggvitor, socker och citronsaft över vattenbad tills sockerkristallerna löst upp sig
Det är lyxigt att kunna ta upp hemodlade hallon ur frysen nu under vintern. För det mesta käkar vi hallonen med fil eller yoghurt, som ett nyttigt mellanmål, men ibland händer det också att det åker ner lite frysta bär i en mindre nyttig paj eller kaka
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Blanda bovetemjöl, majsmjöl, mandelmjöl, fiberhusk, kakao, vaniljsocker och bakpulver, och vänd ner i smeten
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Finfördela smöret med fingertopparna i mjölblandningen. Tillsätt filmjölk och mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg
Wallonbullar med äppelfyllning75 g Jäst3,5 dl Mjölk2 st Ägg1050 g Vetemjöl150 g Vit sirap eller Strösocker250 g Smör17 g Bakpulver15 g SaltLös jästen i den kalla mjölken