Efterrätter på äpplen
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 g Jäst
  • 3,5 dl Mjölk
  • 2 st Ägg
  • 150 g Vit
  • 250 g Smör
  • 17 g Bakp
  • 15 g Salt
  • 15 minuter
  • 200 grader
  • 10-15 minuter Äppel
  • 2 msk Mör
  • k sirap
  • 2 msk Potatismjöl
  • 3 st Äpplen
  • Blanda smör, socker, sirap och potatismjöl tills det blir en klumpfri smet. Skala äpplena och skär dem i små fina tärningar och blanda dem i smeten.
  • 1 Ägg
  • 2 g Salt
  • Blanda alla ingredienser till en slät deg, platta ut den och lägg den i kylen ca 30 minuter.Fodra smorda mazarinformar eller andra önskade formar.
  • Mazarinfyllning
  • Till redningen
  • 5 cl Vatten (O.B. S cl inte dl)
  • 25 g Maizena

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.