Låt lergrytan ligga i blöt några timmar innan den används. Den kan annars spricka. Blanda puré, vinäger, enbär, vitpeppar och olja till en marinad och lägg i en plastpåse
Dom hade extrapris på kesella naturell 200g så den ryckte jag med mig samt en påse styckfrysta hallon ca 150-200 g tror jag (lösvikt 2 skopor), totalt 23 kr och det blev 3 portioner mättande ljuvligt god glass, men det behövs 1/2 dl socker och ganska mycket vaniljsocker, nån matsked eller så tror jag, när man har kesella naturell och osockrade hallon
) Måste ner i källaren och kolla om jag hittar recept från gymnasietiden, vi gjorde mycket glass då, har säkert något bra grundrecept som jag kan använda till mina experiment
Den här smarriga tjälknölen gjorde jag till julbordet. Tjälknöl är inget som man bara slänger ihop sådär, det krävs en del planering och kanske även lite nattvaka om man har den i ugnen under natten som jag hade