Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter
Måndag och ännu en strålande vacker dag ute. Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Denna svängde jag nämligen ihop av sådant jag hade hemma i kylen, lite rester av en tidigare pastamiddag
1. Blanda ihop ingredienserna till en mördeg. Trilla till små bollar somman lägger i småbrödsformar. 2. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20 minuter
Kokt torsk med äggsås,. det måste väl ändå vara en av husmanskostens stora ess. Trots att jag verkligen gillar husmanskost och är rätt bra på att komma ihåg att laga efter dessa recept så har jag nog aldrig gjort denna rätt förut
Nu är jag tillbaka igen. Välkommen åter säger jag till kött och potatis. Det är något som inte går ur tiden och lika mycket en kombination av den sorts mat jag inte kan vara utan
Nu ska det tävlas mina vänner. Jag har blivit inbjuden till ICA´s Grilltävling för oss matbloggare. Så nu vill jag be er om hjälp - om några dagar kommer ni att kunna rösta på mitt bidrag här på bloggen
Jag gillar matpajer och vi gör rätt så ofta olika slags matpajer hemma. För nån vecka sen testade jag att göra denna nya matpaj med smak av soltorkade tomater, timjan och parmesan
Jag lovade ju er detta underbara recept på luftiga morotsfrallor. Jag tänkte att ni kanske ville bakade dessa till söndagsfrukosten så här kommer receptet
Matlagarna har två favoriter och det är Leila som bakar och kostrådgivaren Nina Ekelöf. Idag bjuder vi på ett av Ninas goda recpet Bättre kycklinggryta