Lax i ugn med spenat och parmesan Lax i portionsbitar är snabb middagsmat som kan varieras på många olika sätt. Här använder jag genvägen med smaksatt crème fraiche Farmors mat
Ugnsbakad fisk med bacon Lägg fisken i en smord form och krydda med salt och peppar. Lägg bacon, delade tomater och dill på fiskenHemmets Journal
Ädelostfylld lax Skär ett djupt, längsgående snitt i varje laxbit. Blanda smulad ädelost med crème fraiche, krossad rosépeppar och hackad persilja Hemmets Journal
Festlig lax med annorlunda dillgräddsås Festlax med dillgräddsås 2 port. 2 bitar lax (helst viltfångad) à 200 g. 2 msk smör. 2 dl grädde eller kokosgrädde Birgitta Höglund´s Mat
Lax i krämig sås Krydda med salt och peppar och häll såsen över fisken. Klyfta tomaterna och strö dem över fisken. Lägg laxen i en smord ugnsfast form Hemmets Journal