Även jag fick lämna ett bidrag till broders 40-årsfest och det kulinariska utbudet. I vintras bjöd jag på vit sparrissoppa med de här snittarna till och de blev väldigt uppskattade då
Tapas är något som man kan äta och variera i mängder och passar alldeles perfekt om du äter LCHF. Det här är ett LCHF-recept på en tapasrätt som jag tycker är makalöst god, och den är så himla lätt att göra
Ansa svamparna och skär dem i stora bitar. Stek svampen i olivolja på medelvärme. Tillsätt schalottenlök, vitlök, chili och sherry efter 5 minuter och låt steka i ytterligare några minuter
Vi förknippar tapas med dessa spanska medelmåttiga rätter – gazpacho och diverse omeletter. Vi är vana att gå ut på tapasrestaurang här i Sverige och få flottig chorizo, smaklös potatis som är alldeles för varm och andra smaklösa rätter
Förbered någon dag innan för bästa smakupplevelse. ju längre den får stå och gotta till sig i oljan och vinet, desto bättreIgår gjorde jag två varianter på tapas korv, båda med otroliga smaker och riktig hetta
Här kommer en del tips på enkla rätter som passar bra på nästan vilket buffébord som helst och fler rätter finner ni i receptskafferiet under buffé på bloggen
Recept. 400 gram hängmörad oxfilet Olivolja 1 påse ruccola Flingsalt, svartpeppar Extra lagrad, söt balsamico - skiva köttet tunnt - grilla i panna i olivolja, salta och peppra - sprid ut ruccola på ett stort, vackert fat - sprid ut det grillade köttet och ringla över balsamico Eftersom husmor är med i tapastävlingen (se nedan och rösta gärna på länken) så hade vi några vänner på tapas igår
Man kanske tänker att tapas är krångligt och tar lång tid att göra då det är flera olika rätter men det behöver inte alls vara svårt utan snarare tvärt om det kan både vara enkelt och till och med går snabbt att laga