Riojaviner till tapas. Spanskatapas är något jag inte kan få nog av. Då jag satt i bilen på väg från Sälen förrförra söndagen och hade lite tråkigt skickade jag iväg lite mess och spontanföreslog helgen därpå för tapas hos mig
Jag har svårt för de riktigt rosafärgade rosévinernaoch har kommit på att jag gillar de som har en svagare rosa färg, ja nästan lite rostfärgad ton istället, precis som detta vin
Och det är dessutom väldigt konstigt att det inte finns mer och bättre veganska alternativ på olika tapasrestauranger i Sverige (åtminstone inte i Stockholm där vego idag = ost på alla tapasrestauranger jag besökt)
Här är min version av den spanska chorizo- och tomatsalladen (som du bara måste testa). Servera den ljumma chorizo- och tomatsalladen direkt, gärna med en god fetaost
Och det är dessutom väldigt konstigt att det inte finns mer och bättre veganska alternativ på olika tapasrestauranger i Sverige (åtminstone inte i Stockholm där vego idag = ost på alla tapasrestauranger jag besökt)
Tomatsaften sugs upp av brödet och ger en frisk smak. Toppa med strimlad färsk koriander och servera ganska omgående, så att de rivna äggen inte hinner bli torra
Så vi packar ner lite spanska smårätter och beger oss dit. Den där silverfärgade lådan jag visade i förra inlägget som var min fredagslyx var en låda med spanska delikatesser som jag beställt på nätet från Delikatesshandeln
Hacka löken och fräs i olja. Strö över spiskummin och hälften av basilikan (hackad). Pressa i vitlöken och tillsätt hackade tomater, krossade tomater, tomatpuré, salt och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.