God fisk

God fisk

  • 14 Recept
- Fisk till middag

- Fisk till middag

Mamma ville att vi skulle äta fiskgratäng men jag hittade inget bra recept så jag och Jörgen improvierade lite
Fisk tre gånger i veckan?

Fisk tre gånger i veckan?

En fet fisk blir god nästan hur man lagar den tycker jag och lax är nog den fisk vi äter mest. Nu är jag inne på budgetspåret verkar det som, och den trista uppmaningen att man ska äta fisk tre gånger i veckan
Fisk med basilikasås

Fisk med basilikasås

Krydda fisken med salt och citronpeppar. Lägg i broccolibuketter och bitar av paprika i formen och låt rosta med fisken,
Fisk i foliepaket

Fisk i foliepaket

När det serveras fisk som inte är panerad och grabbarna säger att det är jätte gott då känner jag att jag har lyckats i köket en vardag som denna
Fisk i ugn på veggo vis.

Fisk i ugn på veggo vis.

Idag gjorde jag nåt som skulle likna fisk i ugn. Börja med att skära tofun i "fiskstora" bitar som du gnider in i salt och peppar och lägger i en eldas form
Fisk räkor blomkål spenat

Fisk räkor blomkål spenat

Lämna bottensatsen som består av brända mjölkrester och får en lätt besk smak – använd det goda aromatiska klarade smöret
Mmmmm fisk!

Mmmmm fisk!

Har man tillgång till färsk, bra fisk blir det såklart ÄNNU godare. Fryst torsk är kanske inte den roligaste råvaran, men om man lagar den på det enkla sätt som vi gjorde igår så blir den toppengod - smakar "som restaurang"
Fisk och grönt till vardags

Fisk och grönt till vardags

Hittade billig fisk i frysdisken, pangasius mal, och lagade en enkel fiskgratäng. Det går även att byta ut till annan vit fisk
Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Stek fisken i smör. Slå såsen över fisken. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl