Kakor

Kakor

  • 36 Recept
Saftig toscakaka med saffran

Saftig toscakaka med saffran

Så fort jag hör ordet tosca så vattnas det nästan alltid i munnen på mig. Kombinationen nötter och kola är ju verkligen helt fantastisk och det smakar magiskt gott
Saftiga päronrutor med kola

Saftiga päronrutor med kola

Denna vecka känns verkligen upp och ner, eftersom jag är på resande fot med jobbet. Alla är så snälla och bjuder på fika när jag kommer på möte och jag är inte den som tackar nej till sötsaker
Miljonärskaka

Miljonärskaka

Denna gången gjorde jag bara en sats och fick lite mindre kakor, så då var det inga problem att få i sig hela biten
Mjölkchokladkola kaka

Mjölkchokladkola kaka

Mjölkchokladkola kaka. Godmorgon. Härligt att påsken väntar runt hörnet. Ska bli soligt och varmt här hela helgen
Äppelkaka i långpanna en grå måndag!

Äppelkaka i långpanna en grå måndag!

Idag har det varit en riktigt grå dag, men vi hann med en promenad på en mil idag också. Satt och tittade på lite bilder som jag tog i djurparken, vilken tur vi hade med vädret
Persikopaj

Persikopaj

Jag tycker vi börjar veckan med något gott till fikat, det är ju ändå semester, eller hur. ) Nu när persikorna är fina kan man göra en god persikopaj
Mjuk persikokaka

Mjuk persikokaka

Häll av spadet från persikorna, men spara det. Låt persikorna rinna av och skär dem i tunna klyftor. Smält smöret och blanda det med persikojuicen
Klassisk morotskaka – enkelt recept

Klassisk morotskaka – enkelt recept

Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten av en springform med bakplåtspapper. Vispa ägg och strösocker vitt och poröst
Citron- & marängpaj

Citron- & marängpaj

75 g kallt smör. 11 dl florsocker. 13 ½ dl vetemjöl
Morotskaka

Morotskaka

"Lindas bakskola" (Tidningen Hembakat) levererar varje gång. ) Enkelt och bra recept. Jag följde Lindas tips att skära kakan i rutor innan frosingen lades på, vilket gjorde det betydligt mindre kladdigt när kakan slutligen skulle läggas på serveringsfatet
Ingefärskakor

Ingefärskakor

Rör ihop smör, socker och sirap. Blanda mandel, ingefära och mjöl för sig och rör ner i smörblandningen