Rabarberrutor
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ekologiska ägg eller 2 stora frukostägg
  • 13 dl strösocker
  • 13 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 12 dl hackad eller strimlad rabarber, fina smala stjälkar
  • 175 gram kallt smör
  • 12 msk strösocker, råsocker, muscovadosocker, florsocker eller farinsocker till rabarbernSätt ugnen på 175 grader - vanlig ugn. Mät upp ägg och socker i en skål. Vispa med fluffigt elvisp två minuter. Skölj och strimla eller hacka rabarberstjälkarna. Är de grova ner till så kan du skala dem med en potatisskalare. Lägg i en skål och blanda med 2 msk socker - valfri sort. Mät upp och blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Vispa ner i äggblandningen. Lägg bakplåtspapper i botten på en mindre långpanna 36x24 cm. Fördela och smeta ut smeten i botten. Sprid ut och fördela rabarbern över smeten. Hyvla över smör med en osthyvel och fördela det på toppen. Grädda kakan i 20 minuter i nedre delen av ugnen. Ta ut och låt rabarberkakan svalna något innan du skär upp den i rutor. Förslagsvis i 3x6 rutor eller som du vill. Servera som de är eller med vispad grädde blandad med något krm vaniljsocker till festfika. Matyoghurt med någon tsk florsocker är också gott till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.