Har du hört om kvass. Er urgammal rysk fermenterad traditionsdryck lagad på betor och rågbröd. Jag hade inte heller hört talas om denna medicinska supervirre tidigare, men så ramlade jag över ett recept i Marita Karlssons bok "Hälsokick", och blev lite sugen (fantastisk bok, by the way)
Finns det något som smakar somrigare än ett glas fläderblomsaft med isbitar i. Att göra denna saft hör helt klart till ett av måstena för mig under juni månad
Lägg i en skål och i med rivet skal och saften från limen. 2 tsk färskpressad citronsaft. 0,5 lime, skal och saft. 2 tsk färskpressad citronsaft. 3 nektariner 0,5 lime, skal och saft
Koncentrerad rabarbersaftVi tog i somras båten till en släkting och kom hem med c. En del gick i frysen, en del blev kräm, en del blev paj, en del blev saft och vi har ännu en hel del kvar
Sila saften genom silduk eller durkslag och häll tillbaka den klara vätskan i kastrullen. Häll saften på rengjorda varma flaskor, som du vänder upp och ner på när du fyllt dem
Sila saften genom en handduk i ett durkslag om du inte har någon silställning. Ca, 2 liter saft. 4 dl socker/liter avrunnen saft. 2 liter saft. 4 dl socker/liter avrunnen saft