cowgirl66an
cowgirl66an
sill inläggningar
Saft

Saft

Bär-Kvass med plommon

Bär-Kvass med plommon

Har du hört om kvass. Er urgammal rysk fermenterad traditionsdryck lagad på betor och rågbröd. Jag hade inte heller hört talas om denna medicinska supervirre tidigare, men så ramlade jag över ett recept i Marita Karlssons bok "Hälsokick", och blev lite sugen (fantastisk bok, by the way)
Äppelsaft

Äppelsaft

Ta även med kärnhuset - kärnorna ger en bra smak åt saften. Blanda alla ingredienser i en stor kastrull och pressa i citronsaften

FLÄDERBLOMSAFT

Finns det något som smakar somrigare än ett glas fläderblomsaft med isbitar i. Att göra denna saft hör helt klart till ett av måstena för mig under juni månad
Rabarbercurd

Rabarbercurd

Jag fick en burk rabarbercurd av Erica (Ericasmeny) att servera till scones. Supergod. Tusen tack. En somrig curd med rabarber är gott till det mesta
Tips på mat till midsommar

Tips på mat till midsommar

Lägg i en skål och i med rivet skal och saften från limen. 2 tsk färskpressad citronsaft. 0,5 lime, skal och saft. 2 tsk färskpressad citronsaft. 3 nektariner 0,5 lime, skal och saft
Lägga rabarber på de första rabarberna...

Lägga rabarber på de första rabarberna...

Sila saften genom silduk eller durkslag och häll tillbaka den klara vätskan i kastrullen. Häll saften på rengjorda varma flaskor, som du vänder upp och ner på när du fyllt dem
Rabarberdricka

Rabarberdricka

Sila saften genom en handduk i ett durkslag om du inte har någon silställning. Ca, 2 liter saft. 4 dl socker/liter avrunnen saft. 2 liter saft. 4 dl socker/liter avrunnen saft