Fiskrätter

Fiskrätter

  • 37 Recept
Varmrökt lax med citron- och dillsås

Varmrökt lax med citron- och dillsås

Ingredienser Portioner. 2 450 g delikatesspotatis 1 ask färsk dill (à 20 g) 1/2 citron 1 dl crème fraiche 1/2 gurka 250 g varmrökt lax 1 huvudsallad Lägg till i inköpslistan
Torsk i ugn med räkor och ost

Torsk i ugn med räkor och ost

Vi åt fisk igår… och konstigt nog så var maken sugen på fisk idag igen. Helt plötsligt, bara från ”ingenstans” så har han ett ständigt sug efter fisk verkar det som
Torsk i ugn med tomat och purjolök

Torsk i ugn med tomat och purjolök

Detta var min barndomsfavorit när det gäller fiskrätter. Idag gjorde jag torsk i ugn med smak av tomat och purjolök till middag
Gubbröra med färskpotatis

Gubbröra med färskpotatis

200 g matjessill. 11 knippe dill. 11 knippe gräslök. 13 msk kaviar. 11 rödlök. 11 dl gräddfil. 12 ägg. 10,5 citron
Gubbröra med matjessill

Gubbröra med matjessill

Något som vi inte riktigt kan fatta, men som enligt almanackan är ett faktum, är att det på söndag är första advent och att det idag är endast 24 dagar kvar till julafton
eDN

eDN

Gubbröra

Gubbröra

Många gör gubbröran med ansjovis, men jag gör den med matjesill. Gubbröran är en riktig klassiker och idag serverades den på ett gott knäckebröd, men den är lika god på ett grovt bröd eller varför inte till små färskpotatisar
Inkokt lax med skarpsås

Inkokt lax med skarpsås

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Ett enkelt och gott recept. 4 portioner600 g laxfilé av mittbit utan skinnLag
Lenrimmad lax med senapskräm

Lenrimmad lax med senapskräm

Lägg laxen på en bit bakplåts- eller smörpapper. Gnid in laxfilén runtom med salt och strö över sockret på köttsidan
INLAGD SILL

INLAGD SILL

1. Skölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor
Stekt salt sill med löksås

Stekt salt sill med löksås

Tina sillen enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och torka av sillfiléerna och vänd dem i grovt rågmjöl
Stekt torsk med romsås och gurka

Stekt torsk med romsås och gurka

Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Romsås 1 rödlök 2 dl smetana 75 g röd caviar salt och peppar Grönsaker 1 morot 1/2 gurka 1 citron 600 g torskfilé 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong