Bara ett par dagar efter det att jag skrutit om och tackat min bror på bloggen för att han bland annat skickar fruktkaka till mig på posten så dimper det ner ett platt paket i brevlådan
Smördegsinbakat äpple med vaniljglass. God eftermiddag. Igår upptäckte jag att vi hade smördeg som höll på att gå ut i kylen och några äpplen som såg lite ensamma ut i kylskåpet så då bestämde jag mig för att göra smördegsinbakade äpplen med kanel och socker till fikat
En våraktig paj, passande till påsk, med en frisk, sötsyrlig smak av citron och passionsfrukt. Pajen blir mitt bidrag till Kokboksutmaningen denna månad
Jag fick en idé om att göra någon sorts citronpaj häromdagen. Och sen trillade jag på ett amerikanskt recept på lemon bars och kände att detta var något jag var tvungen att testa
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken