Lemon bars
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 220 g smör
  • 185 g strösocker, (1 dl)
  • 1240 g vetemjöl, (4 dl)
  • 115 g äggula, (1)
  • 1300 g strösocker, (4,5 dl)
  • 130 g vetemjöl, (0,5 dl)
  • 1220 g ägg, (4)
  • 1150 g citronsaft, (1,5 dl)
  • 1 florsocker
  • 1 Botten220 g smör 85 g strösocker, (1 dl) 240 g vetemjöl, (4 dl) 15 g äggula, (1)
  • 1 Fyllning300 g strösocker, (4,5 dl) 30 g vetemjöl, (0,5 dl) 220 g ägg, (4) 150 g citronsaft, (1,5 dl)
  • 1 Servering florsockerBotten
  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Smörj en avlång bakform och lägg bakplåtspapper i botten. Blanda samman alla ingredienser till en deg och platta ut den jämt i formen.
  • Grädda mitt i ugnen i 22 minuter tills botten fått en fin gyllenbrun färg. Fyllning
  • Blanda strösocker och vetemjöl i en bunke. Vispa i äggen och citronsaft till en slät fyllning.
  • Ta ut kakan från ugnen, låt kallna helt. Fördela fyllningen över botten och grädda i 18-20 minuter.
  • Ta ut och låt svalna helt. Skär sedan upp i önskad storlek och pudra florsocker över.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.