Bryn 1-1 1/2 kilo lammbog runtom i stekpannan, så att den får fin yta. 1-1 1/2 lammbog. Dela också en eller två hela vitlökar på mitten och bryn den platta sidan
Lamm är hur gott som helst. Här har jag marinerat lammkotletter i en smakrik marinad, och sedan grillat dem i het stek/grillpanna innan de fick steka klart i ugnen
600 g lammkotletter. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g lammkotletter 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk hackad färsk rosmarin 1 msk Arla® Svenskt Smör Getostkräm
Tillsätt lammköttet du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker köttet runt om. Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar på lammköttet innan servering
BENA UR LAMMSTEK MED BEN. LAMMSTEK MED BEN. LAMMSTEK I NÄT. LAMMSTEK UTAN BEN UTAN NÄT. Lägg några halverade vitlökar i mitten och bind upp lammsteken med bomullssnöre så håller den formen bättre samt steks jämnare