Gratäng

Gratäng

  • 28 Recept
Himmelska grytan

Himmelska grytan

Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Kassler med solrosfrön, spenat och mango chutney

Kassler med solrosfrön, spenat och mango chutney

Det här blev en sån man-tager-vad-man-haver-gratäng, så gott. Kasslergratäng (4 portioner). Hej på er,. Januari är för många en tight månad och man ser till extrapriser, storpack och annat i mataffären som passar en tunn plånbok
Klassisk Janssons Frestelse

Klassisk Janssons Frestelse

1. Skiva löken och fräs den i ordentligt med smör i en stekpanna. När den blivit genomskinlig och gyllene är den klar
Kassler och Broccoligratäng

Kassler och Broccoligratäng

Broccoligratäng med kassler/skink- och ostsås. Lägg grönsakerna i botten på en gratängform. 500g färsk eller fryst broccoli
Kassler i ugn medans jag njuter av solen

Kassler i ugn medans jag njuter av solen

Plötsligt kom sommaren. Fortfarande kallt på morgnarna, men på dagarna har det ju varit kanonväder. Nu sitter ju jag inne på mitt kontor hela dagarna, men humöret lättar ändå avsevärt när solen skiner utanför fönstret, och lika förvånad blir jag varje dag när jag kliver ut i solen efter arbetsdagens slut och känner värmen slå emot mig, är det så här varmt det är
Pasta med ugnsgrillade grönsaker

Pasta med ugnsgrillade grönsaker

Det här är en härlig rätt då man vill göra slut på grönsaker i kylen som håller på att bli gamla, eller då man vill öka sitt grönsaksintag
Italiensk kassler

Italiensk kassler

"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Potatis och kasslerpannkaka

Potatis och kasslerpannkaka

Herr Backa bjöd på en matig ugnspannkaka något mitt emellan råraka och ugnspannkaka. 2 ägg4 dl mjölk1 dl vatten1 tsk salt1,5 dl vetemjöl750 gram finriven rå potatis400 gram fint strimlad kasslerSmörj en liten långpanna 20 x 30 cm och sätt på ugnen 250 grader
Het gryta med fläskytterfilé

Het gryta med fläskytterfilé

Skär köttet och korven i skivor. Salta och stek köttet i smör i en stekpanna. Lägg i korven och låt den steka med någon minut
Kycklinggratäng med bacon

Kycklinggratäng med bacon

Grädda gratängen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Här kommer ett festligt helgrecept som min svägerska bjöd på senast vi var och hälsade på
Kasslergratäng

Kasslergratäng

Strö över ost och gratinera i 15 minuter tills gratängen fått fin färg. Koka riset. Ansa och skiva svampen och fräs i en kastrull med smör, tills vätskan kokat in
Exotisk fläskfilé

Exotisk fläskfilé

Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor. Banka ut dem till platta biffar. Krydda med salt och peppar. Stek köttet i lite matfett tills det har fått fin färg
Broccoligratäng med skink- och ostsås

Broccoligratäng med skink- och ostsås

Dela broccolin i långa bitar med stjälken kvar. Snitta, skölj och skiva purjolöken grovt. Koka broccolin i lättsaltat vatten i ca 5 minuter
Fläskfilégratäng

Fläskfilégratäng

Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i en stekpanna i sitt eget fett. Låt rinna av på hushållspapper
Krämig gratäng med fläskfilé

Krämig gratäng med fläskfilé

Gör först gratängen och värm den i ugnen före serveringen. Lägg skivorna på den varma gratängen. Häll över grädden och grädda gratängen på näst nedersta falsen i 225º, ca 40 minuter. Ta ut gratängen efter 30 minuter och strö över osten
Fylld fläskfilé med gräddkokta rotfrukter

Fylld fläskfilé med gräddkokta rotfrukter

Gräddkokta rotfrukter. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Skala och skiva löken tunt, skiva feferonin. Blanda rotfrukter, lök, feferoni, grädde, salt och peppar och häll i en smord ugnsfast form
Gratinerad fläskfilé

Gratinerad fläskfilé

Dela broccolin i mindre buketter och koka dem i 2 minuter. Lägg över broccolin i en smord ugnsfast form
Köttfärs och vitkålsgratäng kostdoktorn

Köttfärs och vitkålsgratäng kostdoktorn

Strö över resten av osten och grädda 15–20 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Strimla vitkålen för hand eller i matberedare så fint som möjligt