Fördela fyllningen i pajskalet. Garnera pajen med strimlad gurka och servera med dressingen. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Nagga pajbottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen, 25–30 minuter
Denna grönkålspaj med valnötter och västerbottensost gör jag varje jul, och inte bara till julbordet utan älskar att laga den till decembermiddagarna också
Börja med pajdegen, blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. När du fått ihop en fin deg kan den pressas ut i en pajform eller springform
Pajdeg. Lägg blandningen i pajskalet. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter
(Om du inte får ihop degen till en boll och den mer liknar en smuldeg så gör det inte så mycket så länge den hänger ihop när du trycker ut den i pajformen i nästa steg
Sätt på ugnen enligt anvisningen på pajdegens förpackning. Servera pajen med sallad. Rulla ut pajdegen i en ugnssäker form ca 25 cm i diamater (för 4 port)
en köttfärspaj med tomater, fetaost och oliver, en quiche lorraine och en räkpaj. Ni ska få receptet på köttfärspajen som är en riktig höjdare och kanon att laga till många