Bryn köttet i smör i omgångar tills det fått fin färg på alla sidor. Tillsätt köttet. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra
Till köttet rörde jag ihop en snabb pepparsås. Vi grillade oxfilé och till den hade vi späda morötter, lök och småpotatisar som jag tillagade i ugnen med lite olja och kryddor
Sätt in allt i ugnen på 225 grader i ca 5-7 minuter tills smöret smält och köttet är mediumstekt. Oxfilé provencale är ett klassiskt sätt att helsteka oxfilé
(Känn med fingern mellan köttet och potatisen att det är varmt). Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken