De kommer att hinna tinaFörslut burkarna / burken med lock och ställ in i kylen över nattenEtt litet tips är att du skakar burken med kött/kyckling och marinad varje gång du öppnar kylen
Igår testade vi nått nytt till middag, himmelska fläskkotletter. Jag hörde när två kunder prata om just detta och var givetvis tvungen att googla det när jag kom hem
1/2 köttbuljong. 1/2 köttbuljong 1 tsk soja. Så var det redan dags för middag igen. En titt i kylskåpet konstaterar att det får bli något med fläskkotletter och champinjoner
Lägg lergrytan i vatten. Pressa vitlöken, blanda i salt, chilipulver, soja och tomatpuré. Rör om. Lägg skinksteken i lergrytan och gnid in med vitlöksröran
Köttet blev jättemört och smakade underbart tillsammans med kantarellsåsen. Förutom köttet, ingredienserna till mos och sås behövs tomater, riven västerbottenost och neutral olja
Lägg köttbiten i en gryta som tål ugn. Häll över såsen, oljan och kryddorna och gosa runt med köttet. Ta sedan ut grytan och dela köttet genom att dra i det med två gafflar
Knorr Kött & grillkrydda. Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång) så det får fin färg på båda sidor
Skär köttet tunt och servera med sås, mos av potatis och rotselleri, kokta grönsaker och gelé. Flytta över köttet till en ungssäker form, sätt in i ugnen och stek i 15 min
Vi bestämde oss för att använda nötkött som vi har hemma i frysen, och tog en rejäl bit fin högrev. Gnid in köttet utan att putsa det med pressad vitlök, rapsolja, spiskummin, svartpeppar, koriander, soja socker och tomatpuré och lägg ner i grytan