Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Mosa potatisarna och rör ner dem tillsammans med vatten, salt och det mesta av mjölet
Frasigaste Langos med löjrom, räkor och Västerbottensost hittar ni här och nu. Sväng ihop en deg, bara kavla ut lite halvslarvigt och ner i fritösen några minuter på varje sida så har ni helgmyset fixat och klart
Festivalmat för mig, jag har verkligen gillat langos. Men när man blivit serverade några halvgräddade drypande i gammal olja så vill man inte längre köpa maten på festival
Den Ungerska Langosen är en populär maträtt som har funnits sen urminnes tider och på orginalet i Ungern så toppar man bröden med smält smör, vitlök och riven ost, låter jättegott det med men vi valde att ha räkor, sikrom, lök och creme fraich, sen finns det lika många toppingar på Langos som det finns pizzatoppingar, huvudsaken är att man tycker det blir gott
Varje sommar är det tradition att äta langos på diverse marknader. I våras prövade vi på att göra hemmagjorda langos, bara för att stilla suget en aning
För några veckor sedan var vi hemma hos min kompis Jenny med familj och då bjöd de på Langos. Jag har inte ätit det sedan jag var 18 år och besökte Hultsfredsfestivalen, så det var jättekul att få smaka på det igen