Frasigaste Langos med löjrom, räkor och Västerbottensost
Lindas Matstuga
Lindas Matstuga
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 stor kokt kall potatis
  • 7 dl vetemjöl special
  • 2 tsk florsocker
  • 1 tsk salt
  • mjöl till utbakning
  • neutral olja till fritering (t ex rapsolja)
  • Vitlöksolja
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1/2 dl neutral olja
  • Topping
  • skalade
  • Löjrom
  • Rödlök
  • 40 minuter Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 bitar Kavla ut till langosform. Jäs bröden 10 minuter Hetta upp oljan till 180°C i en stor panna eller gryta. Lägg ner två – tre åt gången och fritera. Några minuter per sida. Vänd dem efter halva tiden. De ska vara gyllenbruna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.