Efterrätt

Efterrätt

Enkel hallonmousse med chokladsmul

Enkel hallonmousse med chokladsmul

Enkel hallonmousse200 g hallon, färska eller frysta 1 dl gelésocker 2 dl vispgrädde. Chokladsmul0,5 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 msk kakao 1,5 dl havregryn 50 g smör
Blåbärsrutor med vaniljkräm och smul

Blåbärsrutor med vaniljkräm och smul

250 g smör, rumstempererat 5 dl vetemjöl 2 dl strösocker (till degen) 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 2 dl vaniljkvarg 2,5 dl crème fraîche 2 ägg 1,5 dl strösocker (till fyllningen) 1 citron, rivet skal 1 krm vaniljpulver 150 g frysta blåbär florsocker, att pudra över
Äppelpajspannacotta med krisp

Äppelpajspannacotta med krisp

2 gelatinblad 2,5 dl vispgrädde 1 dl strösocker 2 tsk malen kanel 2,5 dl gräddfil. 1Topping2-3 syrliga äpplen (gärna svenska) 1 tsk malen kanel 1 msk strösocker 25 g smör
No bake jordgubbscheesecake

No bake jordgubbscheesecake

Botten15 digestivekex 7 msk smör, smält 2 msk strösocker. 1Cheesecake300 g färska jordgubbar 1 dl strösocker 2 tsk gelatinpulver 2 dl vispgrädde 200 g färskost
Dubbel chokladcrème med jordnötskrokant och bär

Dubbel chokladcrème med jordnötskrokant och bär

Ingredienser Portioner. 4 Mörk chokladcrème 100 g mörk blockchoklad (55% kakaohalt) 2 dl vispgrädde Vit chokladcrème 75 g vit blockchoklad 1 1/2 dl vispgrädde Krokant 25 g smör 3/4 dl strösocker 1 1/2 dl saltade jordnötter (1 1/2 dl motsvarar 100 g ) Till servering 2 dl blandade bär Lägg till i inköpslistan
Hallonpannacottapaj

Hallonpannacottapaj

Ingredienser Fyllning 3 st gelatinblad 3 dl vispgrädde 1 dl strösocker 250 gram hallon 200 gram färskost , av philadelphiatyp 1 odefinierad bär , färska, till garnering Pajdeg 12 st digestivekex 75 gram smör , smält Köp receptet
Daimpannacotta

Daimpannacotta

Ingredienser Portioner. 6 2 gelatinblad 1 vaniljstång 5 dl vispgrädde 200 g mjölkchoklad med daim Topping 1 dubbeldaim Till servering ev vispad grädde bär Lägg till i inköpslistan