Paj

Paj

  • 5 Recept
Äppelpaj med kanel

Äppelpaj med kanel

1en pajform med 24 cm diameter. en pajform med 24 cm diameterHacka samman mjöl och matfett till en grynig massa. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter tills den får fin färg
Blåbärspaj med vilda skogsbär

Blåbärspaj med vilda skogsbär

1Tryck ut pajdegen i en form med avtagbar kant. 1Häll blåbären i pajformen. 1Låt pajen svalna innan servering och ställ sedan in i kylen i minst 30 minuter – så hinner den bli fast och fin inuti utan att blåbären rinner ur pajen vid uppskärning
Kantarell- och köttfärspaj

Kantarell- och köttfärspaj

pajdeg50 g smör, rumstempererat 4 dl vetemjöl 1,5 dl mjölk 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt. pajdeg50 g smör, rumstempererat 4 dl vetemjöl 1,5 dl mjölk 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt
Kantarellpaj

Kantarellpaj

4 Pajskal 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g) 1/2 tsk salt 2 msk kallt vatten Fyllning 2 l färska kantareller (2 l motsvarar ca 600 g) 1 gul lök 2 msk smör 1/2 tsk salt 150 g riven Västerbottensost Äggstanning 3 ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1/2 tsk kajennpeppar 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan