Äppelpaj med kanel
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1200 g smör
  • 12 msk kallt vatten
  • 11 ägg till pensling
  • 1 strösocker
  • 1 Fyllning:
  • 16-8 äpplen
  • 10,5 dl strösocker
  • 12 msk vatten
  • 11 msk malen kanel
  • 1 en pajform med 24 cm diameter
  • 14 dl vetemjöl 200 g smör 2 msk kallt vatten 1 ägg till pensling strösocker Fyllning: 6-8 äpplen 0,5 dl strösocker 2 msk vatten 1 msk malen kanel
  • 1 Du behöver också: en pajform med 24 cm diameterHacka samman mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta snabbt ihop alltsammans till en smidig slät deg. Degen kan också blandas i en matberedare. Platta ut degen, täck den med plastfolie och låt den vila kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°C. Skala äpplena och skär i små tärningar. Lägg äppeltärningar och vatten i en liten kastrull. Koka upp och rör ner socker och kanel. Ta av från värmen. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena som en botten och lägg den i formen. Lägg i fyllningen. Kavla ut den andra degen som ett lock och lägg över. Tryck till runt kanten och stick några hål i deglocket. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över lite socker. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter tills den får fin färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.