När till och med jag orkar baka en vardagskväll betyder det att det är något väldigt enkel=) Det här var bara att röra ihop i en kastrull, tänk om allt var såhär lätt
Vi fick fikafrämmande igår, av mamma och pappa, så då bakade jag en gammal favorit, kardemummakaka. Dessutom fick det följa med några bitar till jobbet, eftersom jag har börjat skämma bort jobbarkompisarna med fika ibland på våra måndagsmöten
1800 g rågsikt. 3 tsk bakpulver. 6 tsk bikarbonat. 1 1/2 l lätt filmjölk. 6 dl ljus sirap. 2 tsk brödkryddor. . Börja med att blanda de torra ingredienserna i en bunke
Är det fler än jag som köper hem fil som sedan står och blir gammal innan den äts upp. Det här brödet är kanon att göra av gammal, utgången filmjölk som annars skulle fått slängas
Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, aprikoser, tranbären i en bunke. Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap
Jag börjar vecken med att tipsa om ett gott bröd, något jag brukar baka när vi har soppa, för då vill barnen gärna ha nybakt bröd till av någon anledning
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret
För alla er som undrar så är vårt kök fortfarande kaos men det går att baka lite ändå även om det är lite bökigare när alla grejorna är utspridda i hela huset