Dela avokadofrukterna, ta bort kärnorna och gröp ur köttet. Mosa avokadon och hacka äggen. Blanda räkor (spara gärna några för dekorering), avokado, ägg, majonnäs och crème fraîche och smaka av med citronsaft och kryddor
Nu när min egenodlade basilika börjar växa till sig till bra storlek så används den flitigt. Bland annat så fick den vara en av huvudingredienserna i den här risotton
) eller som tillbehör. Efter att ha glömt bort att inhandla mangochutney till det portugisiska köttet (recept inspirerat från The Chapmans Peak Hotel i Hout Bay, Sydafrika) slog jag till och gjorde min egen
Den bästa sweet chilisåsen gör man själv. Och det tar mindre än 15 minuter. Det bästa med att göra en egen är att man kan anpassa chilihettan och sötman efter ens egna smaklökar och man kan välja ekologiska ingredienser
God, enkel sallad att äta som lätt middag eller servera som tillbehör vilket då bli fler portioner. | avokado, grönkål, grönsaker, grönsaksrätt, grönsaksrätter, mat, recept, sallad, sallader, Tillbehör, vaggo, valnötter, vegetariskt 1 portion
Vi brukar antingen äta denna rätt som tillbehör till teryakilax med rosa sås (se här) eller så blandar vi i lite kokta kikärtor och stekt strimlad halloumi och äter couscousen som en vegetarisk huvudrätt med sweet chilisås och en klick rosa sås