Lägg en bit fisk på varje planka och skeda över såsen och servera. Stek fisken på medelvärme tills den fått fin yta och håller en innertemperatur på ca 50°
Det är helt enkelt förbannat gott ihop, till exempel i en fiskgratäng. Tillräckligt vårlik (med räkor och mild fisk) om du bor i en del av landet där vintern håller på att förlora greppet mot ljuset och solens värme
Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Bred ut blandningen över fisken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
Rimma fisken redan några timmar innan tillagning. ) Lägg upp fiskfiléerna på en ugnsform. Vill man ångbaka fisken och man inte har en ångugn så lägg folie över formen, men sätt i en termometer som visar innertemperaturen
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen